shushmush.com
 

All about Apple

 

Jedan od strahova kada postanete roditelji, pored onih klasičnih su i ovi praktični – gdje sa svim skulama koje nekako u prikolicama dolaze poslije djece. Dnevni boravak, spavaća soba, ma nijedna soba više nije što je nekada bila, stvari za djecu – one potrebne, ali i apsolutno nepotrebne – lete kroz sve prostorije. Kako postanu stariji prvo što želite je da se riješite skula – kako bi napravili prostor za nove.

Kako nismo željeli da od svog životnog prostora napravimo igraonu, bili smo dosta minimalistički raspoloženi kada je riječ o stvarima za naše bebe. Obzirom da ih je dvoje, prvo što nismo željeli je od svega duplo. Izabrali smo nekoliko stvari koje će njima biti korisne kako za igru, tako za razvoj. Ali najpametnija stvar koju smo možda uradili je što smo ograničili prostor za sve te stvari u jednom ćošku dnevnog boravka koji je svakako bio slobodan. Tu smo stavili ovu odličnu prostirku/tepih od All about Apple i na neki način obilježili njihov teritoriji.

Podloga je odlična jer po njoj ne hodamo, dakle nije klasični tepih i predviđena je samo za njihovo igranje. Također ne moramo stavljati ništa preko nje, što bi ih ograničilo u njihovoj igri i vjerovatno završilo u ustima.

Jedna stvar koje sam se plašila su bile fleke. Bebe bljucaju, bale i sve to završi na podu. Brisala sam to vlažnim maramicama, ali je ostajala fleka, takođe sam probala i sa deterdžentom, ista stvar. Međutim, poslije par dana sam prostirku jednostavno složila i ubacila u mašinu za veš i sve se opralo bez problema.

Mislim da je ovo odličan proizvod kada želite da vaša djeca imaju svoj prostor za igru, ujedno je mekana kao tepih pa se mogu valjati po njoj, a odlična je što se održavanja tiče. Mi zaista volimo mnoge All about Apple proizvode, poklanjamo ih, obradujemo im se kada ih primimo za poklon i uvijek ih odlično iskoristimo. Još jedan favorit nam je dekica na kojoj nam Ela najbolje spava preko dana. Odustali smo od toga da je stavljamo u krevetić, probudi nam se poslije pola sata, a kada je spustimo na dekicu, spava duže i bolje. Da li je do deke ili do mirisa ili oboje, mi ne znamo, ali ne mijenjamo taj ritual.