shushmush.com
 

Biologique Recherche Pick Me Up

 

Kada je riječ o kozmetičkim tretmanima, jedine koje imam su u Biologique Recherche kod Delile, i ne toliko često koliko bih voljela. Ali kada sebe želim da počastim, to je mjesto na koje idem. Delila je moju kožu dovela u takav red, da ja ujutro kada ustanem rado pogledam u svoje nenašminkano lice, a tečni puder sam skoro skroz izbacila iz upotrebe i koristim bb kreme. O Dermafrac tretmanim koje volim i koje preporučujem možete pročitati ovdje i ovdje, to je tretman koji me čeka na jesen, a sada mi je trebalo samo nešto da moju kožu nahrani, da joj vrati sjaj, mekoću i da zablista.

Kada dođem u salon, nemam tačnu predstavu o tretmanu koji ću raditi, Delila pregleda moju kožu i predloži nešto u skladu sa potrebama koje u tom trenutku imam. Svaki koktel seruma koje napravi, napravi u skladu sa tim potrebama kože i takav pristup zaista volim i vjerujem u njegovu učinkovitost.

Tretman Biologique Recherche sastoje se od 7 koraka:

Priprema kože: Čišćenje lica sa mlijekom i naanošenje losiona P50 radi nježnog odstranjivanja nečistoća. Ova dva proizvoda učinila su čudo za moju kožu, i ako ćete kupiti za ličnu upotrebu neki proizvod onda to treba da budu ova dva. Rezultate ćete vidjeti odmah, koža blista.

Faza opuštanja: Masaža lica i eksfolijacija.

Stavljanje maske: Priprema, rekondicioniranje i stimulisanje funkcija kože. Meni su ovog puta stavili masku oko očiju  i VIP O2 masku.

Nanošenje autentičnih seruma: Koktel seruma prema individualnim potrebama kože, s ciljem da se pojača efekat tretmana. Kod mene se taj koktel sastojao odsljedećih seruma: Elastine Pure (serum kao intezivan tretman koji vraća tonus i elastičnost umornoj koži, spriječavajući pojavu bora), Collagene Marin (serum za zatezanje kože, skupljanje pora i redefinisanje kontura lica), Placenta serum (serum za reparaciju kojim se otklanjaju nedostaci na koži i posvjetljuju pigmentne fleke) i Amniotiqe (serum za veoma osjetljivu koji obavlja, hidrira, regeneriše i umiruje kožu).

Aparat Remodeling Face: Napredni tretman za profesionalnu njegu kože kombinuje četiri električne struje, zbog čega se postiže volumen i blistavost.

Završna faza- nanošenje krema i završnih seruma: Zavisno od stanja kože, nanose se kreme
i završni serumi Biologique Recherche da bi se produžili i pojačali efekti tretmana dodatnim aktivnim sastojcima biljnih, organskih, morskih i bioloških ekstrakata bez mirisa. Meni su nanijeli Creme Collagene koja pomaže obnavljanju i ojačavanju dermisa, stimulirajući sintezu kolagena u tonusu kože, te SPF, obzirom da sam poslije tretmana izašla na sunce.

Rezultat

Svjež i blistav izgled, bez iritacija kože. Poslije ovog tretmana ste spremni za izlazak, preporučujem ga kada jednostavno želite da zablistate, kada imate neku posebnu priliku, crveni tepih (tadaaa) ili kada jednostavno želite da sebe počastite…