shushmush.com
 

Carters pidžame i zašto su najbolje

 

Poslije ovog posta, dobili smo jako mnogo upita za pidžame koje su se nalazile ispod All About Apple vreća za spavanje, da sam odlučila da napišem post o njima. Jako dugo sam kupovala pidžame u Lindexu, međutim ono što mi je nedostajalo za zimski period su stopice za noge, koje za malo veće bebe, imaju plastiku koja im se ne kliže. U jednom trenutku sam bila i odustala i djeci jednostavno oblačila čarape na noge, na veliko nezadovoljstvo moga muža…Ali nekako nisam mogla da se pomirim sa bosim nogicama kada znam da će se otkriti i da grijanje ne radi preko noći.

Onda sam jednog jutro listala njihove stare fotografije i naišla na sliku na kojoj su imali možda nekoliko sedmica, ležali su na našem krevetu u divnim pidžamama koje sam im kupila za “izlazak iz bolnice”, ali koje su im bile velike, pa smo morali improvizirati. I sjetila sam se da sam ih kupila u Carter’s-u u Sarajevu. Otišla sam i našla ono što sam tražila, tanke, pamučne pidžame na fešlus sa stopicama u kojima im se neće klizati ujutro kada ih izvadimo iz krevetića. Super su jer imaju pidžame za djecu do 5 godina starosti.

Naravno kada sam ušla našla sam još milion divnih stvari koje su mi se svidjele, ali sam se uspjela obuzdati, što je rijetkost i uzela sam samo još flašice na slamku koje sam im tražila. Skip Hop flašica sa slamkom je idealna za period kada djeca prerastu klasične bočice. Ispod poklopca bočice nalazi se slamka koja iskoči kada skinete poklopac. Bočica ima i trakicu na čičak zahvaljujući kojoj bočicu možete objesiti bilo gdje, a priložena je i dodatna slamka.

Ono što mi je super je da flašica ima i trakicu na čičak zahvaljujući kojoj je možete objesiti bilo gdje, a priložena je i dodatna slamka. Sve u svemu su flašicu odmah prihvatili, jedino ih još moramo naučit da nema potrebe da je naginjukada piju, ali to vjerovatno dođe vremenom.

Ukoliko vas više zanima šta sve nudi Carter’s Sarajevo, možete ih posjetiti na adresi Ćemaluša 4, u blizini BKC-a i vječne vatre u gradu, ili pogledati više fotografija na njihovoj Facebook stranici.