shushmush.com
 

Miris bebe

 

Naša jutarnja i večernja rutina je uvijek ista: peri guzu, ruke, umivanje, maži guzu, stavljaj pelene, oblači, daj D3 kapi, maži lice, sve puta 2. Kada se kupaju, to je malo drugi proces, zapravo je sličan samo sve malo duže traje. Naša sreća je što se ova djeca rado kupaju, mažu, oblače, pa je to sa njima zapravo uživanje.

Od početka za njegu njihove kože koristimo Weleda proizvode. Kada ih nije bilo na našem tržištu, moja sestra ih je slala iz Njemačke mojoj drugoj sestri za njegu kože njene djece. A ja sam se na svojoj uvjerila da su ti proizvodi zaista najbolji za njih, da ne sadrže ništa štetno za njihovo zdravlje i da im se koža, kada npr. imaju crvenilo zbog tvrde stolice, jako brzo oporavi kada im guzu mažemo kremom protiv pelenskog osipa. U nastavku nekoliko proizvoda sa kojima smo jako zadovoljni i koje koristimo svaki dan, nekoliko puta…

1. Weleda krema protiv pelenskog osipa – ova krema smiruje iritiranu kožu i umiruje crvenilo, podstičući regeneraciju kože. Mi je međutim koristimo uvijek i kada nema crvenila ili iritacija. Najbitnije kod svih proizvoda koje koristimo za pelensku regiju je da nema vještačkih konzervansa, mirisa, boja i sirovina na bazi mineralnih ulja. Sastav Kreme protiv pelenskog je ekstrakt nevena i kamilice u kombinaciji sa slatkim uljem badema i susamovim uljem.

2. Weleda šampon i losion od nevena – sa ovim šamponom smo bebe kupali od samog početka i od tada nismo prešli na neki drugi proizvod. Bebe nikada nisu imale koprivnjaču ili bilo kakav drugi osip koji bi ukazao na iritaciju zbog kupanja. Moram naglasiti i da ih zaista nismo često kupali, dakle ne svaki dan, možda svaki peti, jer nismo vidjeli razlog za to. Ovaj šampon nam je bio odličan jer ujedno i njeguje kožu i štiti je od isušivanja. Održava zaštitni sloj kože i ne iritira oči. Takođe nema neki jak miris koji bi narušio onaj divni miris bebe koji svi volimo.

3. Weleda krema za lice – Zanimljivo mi je bilo pročitati da je bebina koža, pet puta tanja od kože odraslog čovjeka i dosta sklonija gubitku tečnosti. Zbog toga smo počeli da koristimo i ovu kremu za lice koja sadrži ekstrakt organskog nevena i stvara zaštitni sloj oko nježne kože lica, dok blagotvorni lanolin i ulje organskog badema hidriraju. Krema je odlična jer se lako se nanosi na lice i brzo se upija, a naše bebe zaista uživaju u mazanju licu i svaki put se nasmiju kada im stavljamo male tačkice na lice…

4. Weleda ulje bez mirisa ili mlijeko za njegu tijela – Ulje za tijelo smo dobili od moje sestre na poklon kada su se rodili i ta nam flaša još uvijek traje. Dakle, nemoguće je potrošiti ovaj proizvod. Kada su bili baš mali i kada ih je mučio stomačić, koristili smo ga za masaže koje nam je velikodušno pokazala Lana Lekić iz SpaOlogy Body Bar. Masirali smo im svako jutro stomačić, noge, ruke i zaista su uživali u tim malim ritualima (i svaki put poslije se dobro iskakačili – hvala Lana!!). Probu mlijeka za tijelo sam dobila dok sam bila u porodiištu, onda sam ga i kupila i koristimo ga pretezno kada osjetim da su im suhe nogice ili rukice. U svakom slučaju su oba proizvoda divna za masažu i maženje poslije kupanja.