shushmush.com
 

Nova teretana je stigla u naš grad – Go Fit

 

Kada je riječ o vježbanju, ja lično volim da mi je to što manje komplikovano. A to znači, da mi je dostupno, vremenski određeno ili odredivo i da je ambijent ugodan. Zato što je bilo teško ispuniti sve te uslove, počela sam trčati. Vilsonovo šetalište mi je bilo blizu, mogla sam da trčim u vremenu kada je to meni odgovaralo i bila sam na svježem zraku. Međutim poslije trudnoće mi to trčanje nešto teško pada, izašla sam iz forme i ko god je trčao, tačno zna da je za vraćanje u formu trčanje, kada si sam, popriličan smor. Teško mi je natjerati se na još jedan kilometar, pa sam primijetila da onda radije i ne trčim, ako ću trčati “samo 5”. Kada sam vidjela da se otvara nova teretana u mojoj blizini, iskreno sam odahnula. Grupni treninzi su super za vraćanje u formu, tri puta sedmično je sasvim dovoljno da se to postigne, a ne moram da se mučim sama.

Go Fit je fitness centar koji se prostire na 350m2 novouređenog i funkcionalnog prostora, a sastoji se od:
– prostora za grupne treninge sa raznim rekvizitima (pilates lopte, step klupe, girje, T-rex trake, bosu lopte, wall ball lopte, konopce, gume, sanke i ostalim rekvizitima koji će vas trening učiniti još efikasnijim i zanimljivijim)
– prostora za fitness i body building (20 mašina, olimpijske šipke, tegovi i bučice)
– prostora za cardio treninge (orbitrek, trake za trčanje, bicikla ergometri i spinning bicikla)
– svlačionica i sanitarnih čvorova.
Specijalnost i fokus Go Fit-a su grupni funkcionalni treninzi, koji će biti dostupni početnicima, ali i naprednijim vježbačima u posebno formiranim grupama. To su treninzi koji su najkompletniji i najadekvatniji za ljudsko tijelo, jer omogućavaju razvoj skoro svih funkcionalnih i motoričkih sposobnosti. Ovaj koncept treninga doprinosi razvoju snage, popravljanju držanja tijela (posture), poboljšanju fleksibilnosti, te mobilnosti zglobova, a istovremeno utiče na smanjenje masnog tkiva i povećanje mišićne mase. Uključuje rad uz adekvatnu opremu i raznovrsne rekvizite, energičan i dinamičan tempo, a sve to uz nadzor kompetentnih trenera i super motivirajuću atmosferu.

Kod grupnih treninga su naravno najbitniji sami treneri. Ivan i Tarik su diplomirali kineziologiju na Fakultetu za sport i tjelesni odgoj Univerziteta u Sarajevu. Osim što su profesori, obojica su i certificirani EREPS Europe Active fitness instruktori i završili su Efficient Training Method (ETM) obuku. Punih 20 godina se profesionalno bave rukometom, a od ove godine svoje znanje i ljubav prema zdravom načinu života nesebično dijele sa nama.

Mjesečne članarine su:
– 59 KM neograničeno korištenje fitnessa
– 55 KM grupni funkcionalni treninzi (3 puta sedmično)
Oba ova paketa imaju i family varijantu za ljude sa djecom. Ispod teretane je igraonica Bajka u kojoj će članovi Go Fit-a imati popust (6KM za 2h igraonice).
U ponudi su još:
– 49 KM studentski paket (13 dolazaka)
– tromjesečna članarina 159 KM
– polugodišnja članarina 299 KM
– godišnja članarina 470 KM
– dnevna karta 7 KM
Ja više nemam izgovor za svoju pasivnost, jer bolje od ovoga u našem gradu neću naći. Za više informacija posjetite Go FiT Facebook i Instagram.