shushmush.com
 

Oaza mira u Tarčinu

 

Ako nam je ova godina nešto pokazala, to je da trebamo da iskoristimo i vrednujemo ono što je neposredno oko nas, naša priroda, hoteli, restorani, parkovi, itd. Mi smo djelić toga upoznali ove godine, silom prilika, nešto od toga je bilo odlično, nešto manje, ali ono što nas je oduševilo su objekti u Tarčinu u sklopu Tarčin Forest Resort & Spa hotela. Vjerovatno ne bi razmotrili mogućnost iznajmljivanja vila da nije svjetska pandemija, odlučili bi se možda za neka ljetovanja van države, ali mi je drago da smo imali priliku da tamo provedemo nekoliko vikenda, ne kao zamjena za more već kao mjesto druženja sa prijateljima i djecom. Za našu i njihovu djecu je to bio pravi doživljaj, a mi smo se čak uspjeli odmoriti. Evo nekoliko fotografija jednog od vikenda koji smo proveli u Tarčinu.

Kako je bilo djeci

Mi smo se odlučili za odlazak sa još dva para, koja imaju po dvoje djece, dakle ukupno nas je bilo 6. odraslih i 6. djece (od 2 g. do 7 g.). Za djecu u Tarčinu ima odličnih sadržaja, u šumi mogu jahati konje ili hraniti ponije, skakati na trampolini ili se igrati na igralištu. Vile su toliko velike, kako unutra tako i vani da su se naša djeca pretežno tu i igrala. Imali su piknik, kupali se u malom bazenčiću, igrali lopte itd., a mi smo sjedili na terasi i uživali…

Kako je bilo nama

Kada već idem na odmor, meni je najbitnije da imam barem jedan obrok koji rezervišemo sa smještajem. U ovom slučaju, doručak je uračunat u cijenu i isti je stvarno bogat i odličan. Za ručak smo se odlučili za roštilj, hotel obezvijedi roštilj u sklopu smještaja, a mi smo donosili naše meso, ribu i priloge. To je super funkcionisalo jer smo znali šta ćemo praviti, a nije predstavljalo puno posla niti je bilo klasično kuhanje i stajanje za šporetom. Dok su se djeca igrala mi smo pripremali ručak, družili se i jeli, sve na otvorenom. Odlična stva ovakvih aranžmana je što nemate osjećaj da ste u hotelu, ali imate hotelsku uslugu. Neko je uvijek tu za vas ako vam zatreba čist peškir, ili bilo šta što je vezano za sam smještaj, a ujedno koristite i pogodnosti koje hotel nudi svojim gostima, dakle bazen, spa (koji su odlični u ovom hotelu), iznajmljivanje bicikala, restoran, kafiće, igraonica za djecu, bilijar za odrasle itd.

 

Cijena

Što se cijene tiče, mislim da ovakvu uslugi i sadržaj ne možete naći povoljnije u BiH. Cijena vile je 250 BAM za dvoje, s tim što svaka naredna odrasla osoba doplaćuje 20 BAM. Nas je jedno noćenje sa uključenim doručkom koštalo 330 BAM za tri para i 6 djece, a mogli smo koristiti sve sadržaje hotela.

U svakom slučaju iskustvo koje toplo preporučujem i koje ćemo mi ove godine još sigurno ponoviti.