shushmush.com
 

Shush-Mush Beauty: Dermafrac tretman br. 1

 

Prije svega da kažem sljedeće: ovo je prvi put da radim ovakav tretman i dok je trajao, mislila sam da je i posljednji…dok nisam vidjela rezultate. Koža mi je inače ona dosadna mješovita, sa povremenim aknama, a onda opet na određenim mjestima dehidrirana. Jednom sam u očaju, dok sam spremala jedan vrlo važan ispit prije nekoliko godina, otišla kozmetičarki, jer mi je lice jednostavno poludilo od stresa. Tada su mi se stvorili ožiljci od bubuljica koje sam ja naravno dirala, a onda tretirala tom nekom terapijom koju sam koristila. Sjećam se samo da se jedan proizvod zvao Benzaknen i da je smrdio na benzin.

Moja sreća je što to nije dugo trajalo, kada sam položila ispit, s snjim su otišle i te odvratne bubuljice, ali sam poslušala savjet kozmetičarke koja mi je tada rekla da koristim puder u kamenu….koji je, zajedno sa tim proizvodima, užasno isušio moju kožu. Moja sreća u svoj toj nesreći je sto imam prijatelje, poput moje lične beauty savjetnice Lejle Graho, koji su me vratili na pravi put, pa sam počela koristiti proizvode koji hidratiziraju, a ne isušuju moju kožu. Počela sam koristiti serume (Estee Lauder Advance Night Repair) i ulja (The Ordinary Marula Oil) koji su hranili moju kožu, a počela sam i investirati u proizvode koji su možda malo skuplji, ali učinkovitiji. Naravno tu je i Shush-Mush i mogućnost da mnoge proizvode mogu da isprobam, pa sam pišući o kremama i isprobavajući razne serume, naišla na nekoliko njih koji su od moje kože napravili čuda (Origins trio).

Međutim, kako mi đavo ne da mira, uvijek sam htjela da isprobam mezoterapiju, jer sam mislila da je to onaj tretman koji meni fali i zahvaljujući kojeg ću se odlično osjećati i bez šminke. Da se razumijemo, ja, pogotovo vikendom, izlazim bez šminke i kada mi koža podivlja, navikla sam na to i okej sam sa tim, ali bih rado imala lice kojem puder nije potreban.

Kao što znate koristili smo proizvode Biologique Recherche i ja sam bilo vrlo zadovoljna sa njihovim mlijekom za skidanje šminke i tonerom, povremeno odem na njihovu stranicu da vidim šta ima novo i onda sam ugledala ovo: DERMAFRAC.

Dermafrac je zapravo microneedling, postupak pomoću kojeg neki kvalitetan serum (za hidrataciju ili čišćenje lica), putem tankih iglica ubacujete ispod površine kože. Da uprostim: bockate u lice serum, bockanje pospješuje obnavljanje kože i stvaranje kolagena, da bi poslije nekoliko dana površinski sloj kože bio obnovljen, a koža blistava i mekana. Meni je to zvučalo super, pogotovo što sam pročitala da postupak ujednačava tonus lica i ublažava izgled tankih bora i što je najvažnije, postepeno briše ožiljke.

U nastavku možete vidjeti kako je to sve izgledalo, postupak je mene bolio, kao što sam rekla mislila sam da to neću ponoviti, ali moj nivo tolerancije bilo kakve boli, je jako nizak, ako vam to išta znači. Na našem Instagram profilu možete pogledati i video postupka.

I U lice se ubrizgava serum sa Dermafrac-om – 30 min

Dermafrac omogućava da se hranljivi preparati ravnomjerno dovedu do slojeva kože u kojima imaju optimalni učinak. Kombinuje mikcroneedling i injektovanje seruma. Tehnologija je slična laserskoj, ali manje invazivna i bezbolna (aham kako kome).

Tokom tretmana, koža je nježno stimulisana igliciama koje serum sprovode direktno u odgovarajuće slojeve kože, dajući čistiju, zategnutiju i mladalačkiju kožu. Što se više puta pređe koža sa iglicama, to je bolje, samo to vremenom postaje iritantno, boli ili smeta, jer imate osjećaj da vam neko guli kožu. Dobro nije toliko strašno, ali recimo da nije ugodno. Moja koža je poslije tretmana izgledala ovako, ne mora značiti da ćete vi biti ovoliko crveni.

II Maska za smirivanje kože i hidrataciju – 20 min

Poslije tretmana zaista vise ništa ne boli, kada vam se stavi maska, to je to. Maska je odlična jer se i crvenilo smanji, što je super jer ćete morati na ulicu takvi…Izgleda malo čudno, savjetujem vam da ovo uradite preko vikenda kako bi vam se koža mogla smiriti do povratka na posao.

III Nastavak njege lica kod kuće – Pantegal

Kako bi se koža što prije obnovila i umirila, naredna 24h mažete lice Pantegalom i ne šminkate se. Dan tretmana i sutradan je lice bilo crveno, nije bilo strašno, ali je izgledalo kao da sam izgorila na suncu. Nos mi je čak počeo da se peruta, ali je to brzo spalo. Moguće je i da se kod nekoga pojave male bijele bubuljice, koje se same osuše i spadnu, kod mene se to nije desilo.

IV Rezultati

Prvi rezultat koji sam primijetila drugi dan poslije tretmana je da je jedan ožiljak kojeg sam imala pored oka, nestao. To me je oduševilo i odmah sam znala da ću ovo ponoviti. Kada mi se lice skroz smirilo, primijetila sam da je tonus lica ujednačeniji, i da lice više sjaji lijepo je i bez šminke. Međutim, ono što je super, a zato sam i stavila ovu sliku na početku, jeste da je meni lično lice nekako ljepše sada kada nanesem šminku. Kao da bolje “legne”.

Sve u svemu, već sam rezervisala sljedeći tretman, preporučuje se da uradite tri u razmaku od 20 dana. Mislim da je to super investicija ukoliko želite da osvježite vašu kožu, a ne želite da poduzimate neke radikalnije mjere. Jedan tretman košta 240 KM, a ja zaista toplo preporučujem Biologique Recherche salon u Despićevoj. Kada je lice u pitanju, ja lično uvijek volim provjerene stvari, provjerene ljude, a ukoliko ste razmišljali o ovome, onda iz ličnog iskustva mogu reći da je vaše lice kod Delile Spahić u dobrim rukama.

Svakako ću vas obavještavati i o sljedećim tretmanima, poslije kojih ću staviti i jednu prije/poslije fotografiju da vdiimo da li su promjene na licu vidljive.

Ukoliko budete imali dodatna pitanja u vezi sa tretmanom, javite nam se putem poruke na našem Instagram profilu, tamo smo najaktivnije.