shushmush.com
 

Shush-Mush Beauty: Dermafrac tretman br. 2

 

U OVOM postu smo vam prvi put predstavili Dermafrac tretman koji sam radila u Biologique Recherche BiH. Kako sam bila jako zadovoljna rezultatom, ponovila sam tretman i uz savjet Delile koja je ovlašteni distributer Biologique Recherche za Bosnu i Hercegovinu i koja vodi Contour D, smo se pored čišćenja lica koje je bilo prioritet u prvom tretmanu, ovaj put usmjerili na podmlađivanje lica i hranjenje lica vitaminom C. Kako sam ja poprilično (pre)osjetljiva na bol, obaj put sam dobila anestetik koji su mi namazali na lice prije samog tretmana i nije mi nikako boljelo. Inače bih ovo preporučila svima kojima je prag tolerancije na bol jako nizak, jer ne mora ovo da bude neugodno iskustvo za vas, kada već postoji način da se to izbjegne.

I U lice se ubrizgavaju serumi sa Dermafrac-om – 30 min

Injektibilnim serumima DermaFrac pomlađuje zrelu, opuštenu i atrofičnu kožu lica, vrata i dekoltea. Povećanjem epidermalne gustoće, čvrstoće i elasticiteta vraća koži sjaj, glatkoću, tonus i blistavost.

Prije DermaFrac estetskog tretmana koža lica, vrata i dekoltea se očisti i dezinficira.  DermaFrac aplikator prolazi svim horizontalnim i vertikalnim linijama lica, vrata i dekoltea, osiguravajući direktnu, bezbolnu, ravnomjernu aplikaciju i penetraciju seruma direktno u dermis kože. Mikrocirkulacija u mezodermalnom sloju resorbira aktivne ljekovite supstance i osigurava njihovu učinkovitost u pomlađenom izgledu.

Mi smo ovaj put kombinovali dva seruma. Rejuvenate serum se sastoji od 5 aktivnih supstanci koji stimuliraju fibroblaste u stvaranju novog kolagena u koži. Opušta muskulaturu i spriječava pojavu bora uzrokovanu stalnim mišićnim pokretima. Vitamin C je izuzetno važan u sintezi kolagena. Snažan je antioksidant. Inhibira slobodne radikale, sprečava i reducira njihov štetan utjecaj koji bi doveo do smanjenja kolagena, nastanka bora i suhoće kože.

II Maska za smirivanje kože i hidrataciju – 20 min

Poslije svakog tretmana, slijedi stavljanje maske i smirivanje kože. Maska PIGM 400 je zaista odlična investicija za spa tretman kod kuće. Ne samo da smiruje upalne procese već i ten ponovno postaje ujednačen i svijetao, a koža nakon 4 dana izgleda 16% blistavija te 24% blistavija nakon 8 dana (podaci utvrđeni poslije testa korištenja u kojem je maska nanošena jednom dnevno tokom 8 dana na 19 osoba sa sivim, neujednačenim tenom i pigmentacijskim mrljama). Poslije maske slijedila je masaža Cryo-Sticks-ima, o kojima možete pročitati više u OVOM postu.

III Nastavak njege lica kod kuće – Pantegal

Kao i prošli put, lice je bilo crveno, po Delilinim uputama, mazala sam ga Pantegal kremom 3 dana, iako je ovaj put crvenilo spalo skoro isti dan, naveče. Odma sam vidjela razliku, čak mislim da se vidi velika razlika u teksturi lica poslije drugog tretmana u poređenju sa prvim. Jednostavno ovi tretmani osvježe teksturu vašeg lica i vraćaju licu sjaj i jednačen ten, to se zaista može vidjeti svaki put.

Već drugi dan crvenilo i iritacije su nestale i mogu reći da sam bila jako zadovoljna rezultatom, čak ne koristim više toliko često puder već samo bb kremu.

IV Rezultati

Ujednačeniji ten, ljepsa apsorpcija dekorativne kozmetike, sjajan i zdrav izgled kože, su samo neki od pozitivnih rezultata ovakvih tretmana. Ono što sam ja shvatila jeste da mogu kupovati najbolje kreme koje postoje, ali da jednostavno moram s vremena na vrijeme na ovaj način osvježiti kožu i malo je “pogurati” da bi se obnovila. Pogotovo sada kada nam slijedi smog i velika zagađenost je bitno da brinemo o koži da je zaštitimo. Preparativna i dekorativna kozmetika je sigurno dobro rješenje, ali ovakvi tretmani su jedan korak više koji vi učinite da bi što duže uživali u zdravoj i njegovanoj koži.