shushmush.com
 

Stribbo Love

 

Kada je riječ o stvarima za djecu, ovo mi je najbitnije – prirodni materijali i udobnost. Kada su naša djeca bila manja, presvlačili smo ih i oblačili kako smo željeli, a sada nose samo ono što se njima sviđa i meni je to ok. Možda to ne izgleda baš najslavnije, ali njima se dopada i ko sam ja da im sudim…Međutim kada su u pitanju stvari koje treba da ih na neki način zaštite, da li od toplote ili hladnoće, nema kompromisa. Jako dugo su se protivili vrećama za spavanje, ali sada im ih obučemo kada zaspu i svi smo sretni. Kada ustanu rado još neko vrijeme budu u njima, što je meni pokazatelj da su im ugodne.

Istu stvar sam željela za našu bebu koja nam je stigla prošle godine. Stribbo me uvijek oduševljavao dizajnom i htjela sam da vidim da li pored toga što su lijep brend, jesu i sve ono što tražimo, praktični, funkcionalni, udobni…Naručili smo dvije vreće za spavanje i jednu vješalicu koja nam je trebala za njihovu sobu.

Uzela sam dvije velike vreće kako bi mali mogao što duže da ih koristi. Vreće su kao neka vrsta jorgana u koju ušuškate bebu. Naše su možda još uvijek malo velike za njega, ali mi ih ipak koristimo. Vrlo su nam praktične ne samo za “kućnu” varijantu, već i kada smo u tranzitu, a ja npr. znam da će mi zaspati. Umjesto skafandera, obučem mu vreću za spavanje i pokrijem ga dekom, tako da ga onda samo prebacim u krevetić, obučenog i spremnog za spavanje. Vreće se super peru i drže oblik kada se ispeglaju, dakle pun pogodak.

Kada odete na Stribbo web ili Facebook stranicu, pa i njihov Instagram profil, pomislite da vam sve živo treba. Sve je lijepo, jednostavno, dizajn je minimalistički, uklapa se u svačiji dom, a domaći je brend. Moja sreća je što sam ja imala jako mnogo stvari koje su mi ostale od naših blizanaca, ali nam je trebala jedna vješalica. Hula vješalica koju smo uzeli u bijeloj boji, super nam se uklopila u sobu i na nju sada stavljamo stvari koje će oni obući u vrtić. Postao je to jedan mali ritual koji nam svima olakšava život.

Vješalice dolaze u tri veličine, mi smo uzeli najveću od 70cm. Lagano se montira na zid, a dizajn je po meni savršen, elegantan, a razigran, baš za dječije sobe. Mi smo oduševljeni Stribbo proizvodima i sigurna sam da ćemo ubuduće još mnogo toga imati na našem spisku želja od tog domaćeg brenda. Ukoliko želite da nekoga obradujete, sa njima nećete pogriješiti.