shushmush.com
 

TOCHAK – zašto smo se odlučili za balans bicikla

 

BALANS BICIKLA DA/NE

Milion i jedan razlog postoji za kupovinu balans bicikala, ali nama je ubjedljivo najbitnije bilo da kupimo nešto što će oni moći koristiti duži vremenski period, a što će im opet biti interesantno. Obzirom da je njih dvoje, sve što uzmet jednoj/m morate i drugom, tako da smo razmišljali i šta će nam biti najisplativije, šta nećemo zamijeniti poslije godinu dana, koliko dugo to mogu koristiti i šta mogu naučiti. U svemu tome balans bicikla ubjedljivo pobjeđuju jer su dovoljno mala da ih već sada mogu voziti, a kada ih jednom savladaju, vožnja biciklom sa pedalama se brzo nauči.

TOCHAK BALANS BICIKLA

Pored prelijepe estetike i dizajna konkretno Tochak brenda, nama je bilo bitno da su bicikla lagana, obzirom da znamo da će kad/tad završiti u našim rukama. Ova bicikla su teška svega oko 3kg, a sastavni dio bicikla je i pojas za nošenje bicikla preko ramena. Super praktična stvar koja vam rastereti ruke, a kako bicikla nisu teška, nije preveliko opterećenje ni za leđa. Moj muž oba nosi preko ramena i uspije da čuva i djecu za ruku. Nisam vidjela da se to može i sa jednim drugim proizvodom. Na Tochak biciklu djeca sjede, iz prva hodaju te kada se osjete komforno trče ili dižući obje noge voze te u isto vrijeme uspješno balansiraju na dva točka. Odličan je za vježbu balansa i kontra upravljanja prije korištenja. Adaptira se rastu djeteta (za djecu uzrasta od dvije do pet godina) sa mogućnošću reciklaže do 100%.

IZRADA

Tochak bicikla su rućni rad, svaki se može personalizirati tako da točkovi budu boje koje dijete ili vi želite. Izrađen je od drveta i zaštićen prirodnim uljem, a svaki ima svoj poseban serijski broj koji ga čini jedinstvenim. Super detalj je i privjesak sa imenom djeteta, to se posebno sviđa djeci koja su malo starija. Moje oduševljenje ovim biciklima traje duži vremenski period, svom kumčetu sa poklonila ovo biciklo i kada sam vidjela koliko ga ona koristi i koliko je usrećuje, znala sam da isto želim i za svoju djecu. Njoj je sada 4 godine, vozi biciklo od svoje druge godine i još će ga voziti dok ne izrazi želju za biciklom sa pedalama, što se još nije desilo.

NARUDŽBE

Mi smo bicikla naručili direktno od dizajnera Emira, preko njegove Instagram stranice, ali bicikla možete naručiti i preko Orea bazaara. Trenutno je u toku akcija u kojoj svaki vikend možete dobiti popust na proizvode unutar Orea platforme u iznosu od 15%, što uključuje i Tochak bicikla, tako da je to super ponuda koja se treba iskoristiti ukoliko želite da naručite biciklo. Cijena bicikla u osnovnoj natur izvedbi je 130€, a bojenje točkova se dodatno naplaćuje 13€.

 

 

Više fotografija i jedan video prvog pokušaja, možete pogledati u Highlights-u pod nazivom Tochak na našoj Instagram stranici.